Foredrag

Kampen mot hverdagslige livsutfordringer er ofte en usynlig kamp. For de som står midt oppe i det kan opplevelsen av mangel på kontroll, usikkerhet og vonde følelser ofte være overveldende. Kanskje må man foreta justeringer og endringer i hverdagen som gjør at livet ikke blir som forventet? Det kan være en tøff prosess.

Jeg heter Hanne Halén og lever med disse utfordringene hver eneste dag. Jeg har vært håndballproff. Det at jeg ble skadet i ung alder gjorde at jeg måtte lære meg å mestre motgang og bli en toppidrettsutøver med senskader og diagnosen idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om opptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. I siste operasjon fikk jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung. Livet som idrettsutøver har kostet.

Veien tilbake til hverdagen har vært lang og kronglete. Jeg gikk fra knapt å takle dagene til å finne meg en ny vei og et annet fokus i livet. Jeg fant igjen gleden av å virkelig brenne for noe. Nå er jeg opptatt av skadeforebyggende trening og har vært mye i media og delt mine meninger om temaet de siste årene. Og jeg deler gjerne av mine erfaringer med din klubb, forening, klasse, firma eller team.

Det å i dag få lov til å snakke om det jeg virkelig brenner for er helt fantastisk. Nemlig det å lytte til kroppen, ta skader og overbelastning på alvor, skadeforebyggende trening og ikke minst mental trening.

Jeg har holdt foredrag på Idrettsmedisinsk Høstkongress med 200 fysioterapeuter og leger i salen, ulike håndballag, skoleklasser og nå kommer jeg gjerne til dere.

%d bloggere like this: