Om Stronger U

Tro på deg selv, og du vil være ustoppelig!

Se for deg at ballen suser i mål. Du hører klokka dure, heiaropene fra tribunen og jubelropene fra benken, mens du nyter det faktum at du hjalp laget til seier. Du kjenner hvordan stoltheten og pågangsmotet ditt sprer seg til hver minste celle i kroppen. Du KLARTE det! Du scoret målet! Du ser for deg veien hit, alle fasene, skadene, utfordringene og hindringene du har kjempet deg gjennom på veien for å nå hit. Den harde treningen. Forestill deg så at denne seieren symboliserer et mål du har satt deg – og nådd. Det er dette mental trening handler om.

Føles det umulig å score det målet? Eller kanskje du ikke en gang vet hvordan du skal komme deg videre. Eller ut på banen i det hele tatt? Da hjelper jeg deg gjerne.

Jeg bruker gjerne metaforer fra håndballbanen da min fortid har rot der.

Mange tror mentaltrening kun er for de som driver med idrett, eller har andre problemer. Dette stemmer overhodet ikke. Mentaltrening er for ALLE, og det er en prosess som har fokus på utvikling og vekst.

Mentaltrening er et av de viktigste verktøyene man har for å få maks ut av livet, mener jeg. Du lærer å ha fokus, bygge selvtillit og mestre negativt stress. Jeg hjelper deg å finne ditt indre potensiale for at du skal kunne prestere bedre og ta klokere valg.

Bakgrunn – min historie

Jeg heter Hanne Halén, er 40 år og bor i Oslo med min samboer Martin. Jeg har vært profesjonell håndballspiller halve livet. Jeg har spilt håndball i Bækkelaget, Nordstrand, Ferrobus Mislata i Spania, Ikast i Danmark og på landslaget. Jeg har vunnet sølv i VM, spilt Champions League, blitt norgesmester, Spansk mester og spilt Europa cup. Noen av mine aller største opplevelser i livet har jeg fått via håndballen. Mine beste venner og kjæresten har jeg fått takket være den. Og jeg savner adrenalinet på banen og livet i garderoben hver eneste dag.

Men livet som idrettsutøver har også kostet. Mye. Noen ganger har vi tapt gullet i siste sekund. Treneren har blitt sparket. Klubben har gått konkurs. Splid mellom spillere har ødelagt lagmiljøet. Og jeg har blitt alvorlig skadet flere ganger enn jeg kan telle. Jeg har blitt erklært idrettsinvalid. Store deler av karrieren har handlet om opptrening. 13 ganger har jeg blitt operert i skulder, ankel, knær og albue. I siste operasjon fikk jeg satt inn kneprotese, selv om jeg egentlig er alt for ung.

Jeg gikk fra å knapt makte hverdagen til å starte bloggen «Baksiden av medaljen», opprette selskapet Stronger U og bli trener i Lørenskog Håndballklubb for K3 og J18 lagene. Selv om jeg ikke kom meg tilbake på banen som spiller, så får jeg leve ut håndballen gjennom spillerne mine og deres håndballdrømmer. Jeg brenner for skadeforebyggende trening og har vært mye i media og delt mine meninger om temaet de siste årene.

Veien tilbake til hverdagen har vært lang og kronglete. Og jeg deler gjerne av mine erfaringer med deg. Er du satt ut av spill på grunn av skade og har vanskelige valg å ta, sliter med å ta en avgjørelse om veien videre, har du trøbbel med å finne din retning i livet, eller trenger du bare noen å snakke med? Da kan vi sammen komme i kontakt med det som er viktig for DEG. Dine drømmer og veien videre!

Min kompetanse

Min fremste kompetanse er egenerfaringer og livets egne fartsdumper. I eget liv å ha måttet snu motgang til vekst og utvikling ved flere anledninger. Har i tillegg vært i media flere ganger og delt av mine erfaringer, og har holdt mange foredrag for ulikt publikum som f.eks på idrettsmedisinsk høstkongress.

Jobber også med mentaltrening med mine egne spillere flere dager i uken. Har trent og jobbet med laget og spillerne i en sesong og tatt de fra 4.divisjon til 3.divisjon.

Har kurs i mentaltrening fra RAW Akademiet. RAW Trening jobber med idrettsutøvere på nasjonalt og internasjonalt elitenivå og er et av de ledende selskapene i Norge innenfor mentaltrening.

Jeg jobber både med skreddersydde en-til-en samtaler, lag, team, støtteapparat og foredrag for ulikt publikum.

Mentaltrening kan foregå på ulike måter og ved bruk av forskjellige prosesser. Ved bruk av video, dybdeintervjuer, øvelser, peptalks, føring av dagbok, samtaler og registrering av egne mål. Jeg tilpasser og skreddersyr pakker etter behov.

%d bloggere like this: